Saturday, January 6

Magisch penseel

Virtueel schilderen met virtuele verf op een virtueel doek. Stilstaand en bewegend! Technisch kan dit natuurlijk al lang. Scannen, sampelen en verfen met virtuele brushes. Maar dit magisch penseel werkt wel erg gemakkelijk. Het is ontwikkeld door het MIT en heeft in 2005 zelfs een gouden award gekregen van de Industrial Design Society of America. Met dit soort tools wordt het erg gemakkelijk om bewegende visuele kunst te maken.

Ik verwacht dat we dit soort video art in de toekomst vaker zullen zien. Niet alleen op beursen, bij presentaties of in clubs, maar ook in de openbare ruimte, bij recepties e.d. Temeer daar beamers steeds kleiner, goedkoper en beter worden. De beaming functie zal naar verwachting worden toegevoegd aan laptops, mobiele telefoons en PDA's. Philips heeft trouwens al aangekondigd dat ze met een virtueel verfgadget gaan komen waarbij kinderen virtueel op muren kunnen schilderen. Kortom, we zullen nog veel video- en animatie kunst gaan zien de komende tijd.

27 januari a.s. vind in Paradiso de finale plaats van de VisualSensations competitie. Ik ga erheen en zal hier een verslag posten.
No comments: