Saturday, March 31

Curse Of The Golden Flower


Gisteravond zijn we naar de Chinese film The Curse Of The Golden Flower geweest in Tuschinsky. De laatste film van Zhang Yimou, regiseur van House Of The Flying Daggers en Hero. Deze film was genomineerd voor 'beste kostuums' Oscar. Zeer terecht. Een prachtig in beeld gebracht verhaal over het hofleven in het China rond het jaar 1000. Intriges rond de keizer en zijn familie.

Naast de kostuums zijn de decors alleen al een reden om naar de film te gaan. Adembenemende kleuren en belichting. Kijk maar eens op de gallery van de site die bij deze film hoort. Vechtscenes zijn zijn van het niveau van Lord of the Rings. Moest denken de Battle of Helmsdeep.

Chinese topactrice Gong Li zet een kwetsbare en machteloze keizerin neer. Nooit was de metafoor van de gouden kooi treffender uitgebeeld. Gong Li ken je misschien nog van de topfilm Memories of a Geisha uit 2005.

Twee jaar geleden zijn we in de Verboden Stad in Bejing geweest en dat zorgde ervoor dat we veel locaties in de film herkenden. Erg leuk. Maar ook als je daar nooit geweest bent, is deze film zeer aan te raden. Wij gaven 'm een 8+.

1 comment:

Anonymous said...

Lees het hele blog, pretty good