Friday, August 10

Adverteerder met lef: gay commercial van Levi's

Deze week werd bekend dat er in ons land twee digitale gay tv kanalen komen. Is de VS zijn dit soort tv zender er al. Nieuw is dat er een adverteerder een spot heeft gemaakt in straight en gay versie. Levi's is de eerste eerste adverteerder op deze manier de gay community wil bereiken. Getuigt van lef. De gay versie van de commercial draait alleen op een gay zender.

In de comments op YouTube staat terrecht dat het nog mooier zou zijn als Levi de gay spot ook gewoon de reguliere netwerken zou uitzenden. Mee eens. Maar dit is wel een goede eerste stap. Wat ik minder sterk vind, is dat ze precies dezelfde acteur gebruiken. Het zou qua verhaal 'echter' zijn geweest als het andere acteurs in een andere setting waren geweest. Waarschijnlijk hebben ze dat niet gedaan om de productiekosten binnen de perken te houden...

Moeten er op gay tv stations alleen gay commercials? Niet doen! Ik denk dat veel gays niet zitten te wachten op een gay versie van de Cora van Mora. Maar als het relevant is voor het verhaal - zoals bij Levi's - wel. Zou wel een origineel plot zijn van de huidige Cora verhaaltjes waarin Cora op zoek gaat naar een opvolger...waarbij de uiteindelijk nieuwe Cora een stoere blonde krokettennbakker met naam Cor is.

No comments: