Tuesday, February 5

search patterns: een handig overzicht

Iedereen kent natuurlijk het zoeken met Google. Je typt een of meer woorden in en krijgt een lijst met resultaten. Maar er zijn veel meer zoek ' patterns' . Peter Morville heeft op zijn Flickr site een handig overzicht staan.

Ben geïnteresseerd in ontwikkelen op gebied van zoekmachines? Dan moet zeker de post op Frankwatching van vorige week even lezen. Hierin doen ze verslag van een presentatie van Google.

De volgende trends worden geschetst:
  1. Marketeers moeten breder gaan denken dan alleen de ‘bestaande zoekmachines’. Verdiep je ook in andere platforms zoals YouTube, Markplaats.
  2. Zorg voor volledige integratie met andere media. Al je campagnes moeten off- en online geïntegreerd.
  3. Search als volwaardig distributiekanaal. De consument is altijd aanwezig en op zoek naar informatie, dus moet je als bedrijf/marketeer ook altijd aanwezig zijn. Dus het denken in campagnes werkt bij Google niet altijd.
  4. Om het makkelijk te maken voor adverteerders en bureaus is het belangrijk dat er een volledig geautomatiseerd proces gemaakt is om zoekmachinemarketing voor iedereen toegankelijk te maken.
  5. Het wordt steeds belangrijker om een allround analytics en optimalisatie te laten gebeuren. Als je Google gefinetuned hebt, dan kan je ook verder met je eigen site. Dit moet een standaard procedure worden.

No comments: